woman-money-15 Email je ušao u naše živote, i dok ponekad žalimo što je je do toga došlo, dok nam se povećava broj junk emailova, ipak to je još uvijek jedan od najboljih načina na koji direkto želimo da primamo određene informacije.

Postoji mnogo mogućnosti za pokretanje email newsletter servisa koji može biti besplatan ili da se plaća određena naknada, a uz bilo koju od ovih opcija možete napraviti pristojnu zaradu za sebe. Ključno je odabrati temu koja će privući pozornost mnogo ljudi. Ako možete to napraviti onda sjedite na zlatnom rudniku.

Kako zaraditi novac sa besplatinim newsletter servisom?

Krenimo od početka. Odgovor je da treba da pružite nešto što je vrijedno i što ima dosta jedinstvenog sadržaja. Isto tako morali bi da budete netko u koga se može pouzdati. Tjedni ili mjesečni newsletteri su najbolji izbor, iako će vas zasigurno tjedni držati u umu pretplatnika lakše nego mjesečni. Mjesec dana može biti jako dugo vremena.

Ako već imate web sajt onda ste mogli napraviti vlastiti newsletter servisa i povezati ga sa njim. Ako nemate sajt a smatrate da imate dobru i popularnu temu za stvaranje newsletter servisa, onda je dobra ideja da napravite jednostavan web sajt sa newsletter servisom jer vam to može pomoći da dobijete više pretplatnika. Možete čak imati i proizvod, recimo e-book na primjer, koja ima svoju sopstvenu stranicu za prodaju. Ako kreirate newsletter na temelju te iste teme možete onda da ga promovirate kao bonus za sve one koji naruče knjigu. Alternativno bi to mogao da bude besplatan newsletter kako bi ih potaknuli da možda kupe kasnije.

Ono što ne želite učiniti jeste da popularišete sve newslettere sa puno affiliate linkova. U redu je da ih uključite ali ne želite pretjerivati. Morate osigurati da newsletter ima sadržaj koji ne može baš svugdje da se nađe, ako to ne učinite nećete ništa napraviti.

Naplaćivanje newsletter servisa?

Ovo možete učiniti samo ako možete ponuditi nešto zaista jedinstveno. Neki newsletteri koji se naplaćuju temelje se na financijskom tržištu, na primjer, dobivate određene financijske informacije koje se odnose na dionice i udjele koje možete koristiti kako bi zaradili novac.

Donja granica je da morate biti u mogućnosti da uštedite ili napravite svojim pretplatnicima nešto novca da bi mogli očekivati da oni pristanu na plaćeni newsletter. Znači, jako je bitno da dobro razmislite o tome da li možete ili ne možete da učinite tako nešto. Također bi trebali da pogledate kako izgledaju i neki drugi newsletteri prije nego što dizajnirate vlastiti.

Najbolju šansu za dobru zaradu sa vlastitim newsletter servisom imate ako možete da stvorite nešto jedinstveno što bi ispunilo prazninu na tržištu i odgovorilo na neke njegove specifične potrebe.

I na kraju, potrebno je da imate plan, dobro planiranje prije nego i pošaljete svoj prvi newsletter dat će vam vrijeme za njegovu promociju od samog početka. Zato nemojte čekajte ni časa nego pokrenite vlastiti newsletter servis i uživajte u zaradi koja pristiže.