fortify-software-picture Posle skandala oko seksualnog uznemiravanja u kojem je učestvovao sada već bivši generalni direktor Mark Hurd, HP je objavio da je kupio softversko bezbednosnu kompaniju Fortify. Detaljni uslovi sporazuma nisu objavljeni.

Fortify proizvod Software Security Assurance i servis štite kompanije od potencijalnih pretnjih bezbednosti u poslovnim softverskim aplikacijama. Softver kompanije Fortify ocenjuje i testira softverski Kod na bezbednosne propuste, dok se programi još razvijaju. Fortify je ranije sarađivao sa HP-om, integrišući svoj softver sa HP proizvodima u junu 2009 godine.

HP navodi da će Fortify raditi kao samostalni entitet i da bi kompanija eventualno mogla biti pridodana HP-ovim softverskim i poslovnim rešenjima. Fortify proizvodi će postati deo Business Technology Optimization portfolio aplikacija koji je na raspolaganju kroz HP-ov prodajni i servisni kanal.

Jasno je da je kupovina kompanije Fortify za HP jako ozbiljna stvar. HP-ove poslednje dve akvizicije, Melodeo, Lala konkurent, i smartphone proizvođač Palm, nalaze se u prostoru potrošača i hardvera.