Google je najavio pokretanje Enhanced CPC, nove automatizirane ponude (licitiranje) značajke u AdWords, usmjerene na to da pomaganje korisnicima na poboljšaju povrata ulaganja sa kampanjama gdje je licitiranje manuelno. Nova značajka koristi povijesne podatke praćenja kampanje kako bi automatski podesila maksimalnu ponudu CPC na temelju vjerojatnosti da će se oglas konvertovati.

Google kaže da bi ovo trebao dovesti do više pretvorbi uz istovremeno smanjenje ukupne CPA. Pogledajte ovaj video:

Google upućuje na sljedeće kao primjere onoga što Enhanced CPK možete učiniti:

  • Prilagodite svoje ponude ovisno o tome koliko dobra je određena pretraga ili mreža partnerskih stranica u Google-ovoj mreži koja se preobratila za vas u prošlosti
  • Prepoznajte kada su određene specifične riječi unutar ključnih riječi (npr. ‘kits’) konvertuje ih dobro i prilagođava vašu ponudu kad korisnici traže varijaciju tih pojmova (npr. ‘model airplane kits for children ‘)
  • Detektuje atribute kao što su lokacija korisnika, jezične postavke, preglednik i operativni sustav i analizira kako ti atributi mogu utjecati na vjerojatnost pretvorbe vaših oglasa

Praćenje pretvorbi mora biti omogućeno na temelju te kampanje ako želite koristiti Enhanced CPC. Značajka se može naći u ” Bidding and Budgeting ” odjeljku postavke kartice.