intel-260 Intel kupuje giganta Internet bezbednosti McAfee Inc. za oko 7,68 milijardi dolara. Intel je pristao da plati 48 dolara po akciji u gotovini, objavila je kompanija danas. Upravni odbori direktora obe firme imaju odobren aranžman koji bi trebalo da se zatvori nakon što akcionari i regulatorna tela daju svoje odobrenje.

Ovo je jako velik i značajan posao za Intel koji je pre svega hardverska kompanija koja se sada odlučila da kupi bezbednosno orijentisanu softversku kompaniju, a posebno je bitno što je ta kompanija takvo ime i veličina kakav je McAfee. Intel veruje da je bezbednost postala sastavni deo računara i da treba da je prihvati kao svoj posao, što sa ovom akvizicijom i čini.

Sa brzom i velikom ekspanzijom rasta raznih Internet uređaje, sve više i više elemenata našeg živote se seli online. U prošlosti, energetski efikasne performanse i povezivanja su definisali zahteve računara. Gledajući napred, bezbednost će im se pridružiti kao treći stub onoga što ljudi traže od računara,

izjavio je Paul Otellini, predsednik i izvršni direktor Intel-a.

Činjenica da je McAfee doživeo fantastičan rast u poslednjih nekoliko kvartala verovatno je podstakao Intel da uđe u ovaj posao. Sa ovom kupovino Intel je nesumljvo postao jedan od lidera tržištu, bilo da se radi o poboljšanoj bezbednosti hardvera ili čistoj proizvodnji bezbednosnog softvera.