google_games Mark DeLoura, zastupnik programera Google Games, objavio je da odlazi iz tvrtke nakon samo 5 mjeseci provedenih na tom mjestu. DeLoura, veteran gaming industrije koji je svojevremeno pet godina bio glavni inženjer Nintendo-a, nije objavio svoje planove o budućem angažovanju.

Uživao sam raditi sa mnogim ljudima u Google-u ali to jednostavno nije za mene,

izjavio je Mark DeLoura.

DeLoura je drugi visoko profilisani zastupnik programera koji je napustio Google ovog ljeta. Prošli mjesec, Sun Hu Kim lider razvoja Android marketinga je napustio Google pridruživši se Twitter-u.

Gubitak DeLoura nekako dolazi do izražaja s obzirom da je Google Games još uvijek veliko, neispunjeno obećanje. Ako posmatramo društveni softver, zajednicu programera i tehničku perspektivu, da ne spominjemo profit, Google se ozbiljno priprema da napravi veliki iskorak u gaming industriji. Kao pokazatelj toga je i činjenica da je Google uložio više od 100 milijuna dolara ovog ljeta u Zynga, kreatora FarmVille i drugih popularnih online igara.

Uzimajući sve u obzir, posao za koji je Mark DeLoura bio angažiran trebao je biti ključ za veća nastojanja u pravcu online igranja tako da ostaje da se vidi koga će Google angažitati kao njegovu zamjenu.