granicus Granicus, kompanija koja pruža rešenja za kreiranje, upravljanje i distribuciju uživo i na zahtev strimovanje medijskih sadržaja za vladine agencije, stekao je Webcasting.com za nepoznatu sumu novca.

Granicus navodi da je kompanija bila u stanju da kompletira transakciju sa svojim postojećim kapitalom a u pismu upućenom Webcasting.com kupcima navodi se da izvršni direktor Mike Pollock neće postati deo novog tima.

Sam Mike Pollock navodi da će se sada fokusirati na LiftTickets.com, sajt koji je partner sa skijalištima širom Severne Amerike nudeći razne popuste za skijaše. Pollock je postao vlasnik LiftTickets.com/SkiPasses.com prošle zime.

Granicus navodi da ova kupovina Webcasting.com dodaje više od 60 vladinih agencija u njegovu trenutnu bazu klijenata, proširuje delovanje kompanije na nekoliko lokalnih vladinih tržišta i poboljšava njegov portfolio vladinih usluga.

Granicus tvrdi da je od svog osnivanja 1999 godine, pomogao da više od 700 vladinih agencija strimuju više od 25 miliona emitovanja preko web-a. U tom smislu, kupovina Webcasting.com izgleda kao dobar posao.