Lansiranje Microsoft Internet Explorer 9 je samo nekoliko tjedana daleko, poznate se neke njegove impresivne mogućnosti ali ima jedna stvar koja sviju kopka, kako će izgledati?

Hoće li Microsoft nastaviti sa svojim često pretrpanim i nezgrapnim dizajnam ili će se pridružiti glatkom i tankom Google Chrome-u?

Prema slikama koje su procurile, novi Microsoft preglednik pokazuje da je napokon spreman za ulazak u budućnosti.

Slika je prema nekim navodima procurila iz Microsoft Rusija i na njoj se vidi jednostavan i čist dizajn koji je sušta suprotnost od onoga što smo navikli da vidimo sa Internet Explorer-om.

ie9-ui

Nova verzija Internet Explorera će ostaviti “više prostora za same web stranice”, a dizajn će sadržavati “samo ono što je potrebno za navigaciju”. Slično kao i ostali preglednici, izgleda da se i IE9 napokon oslobodio svih nepotrebnih dodataka kao što je Menu gumb i mogućnost dodavanja ekstenzije izravno sa trake preglednika.
Poznato je i da će zaštićene web stranice će biti tretirane više kao tradicionalne Windows aplikacije.

Osim novog dizajna, najnovija verzija Internet Explorer-a će se fokusirati na standarde i brzinu, donoseći povećanje performansi JavaScript-a, CSS podršku i ugrađeno ubrzanje grafike. Microsoft će lansirati svoj novi preglednik 15. rujna u San Franciscu.