phoenix Marlin Equity Partners, privatna investicijska tvrtka iz Los Angeles sa više od milijardu dolara kapitala je pristala na stjecanje svih preostalih dionica softverske tvrtke Phoenix Technologies za 3,85 dolara po dionici u gotovini, što je ukupno oko 139 milijuna dolara.

Kupovna cijena predstavlja premiju od oko 27% u odnosu na cijenu zatvaranja Phoenix-a koja je iznosila 3,02 dolara 17. kolovoza. Kompanija je je kotirala na NASDAQ pod simbolom PTEC.

Sporazum je jednoglasno odobren od strane Phoenix-ove uprave i očekuje se da se u potpunosti realizira do kraja godine, naravno, pod uvjetom da transakcija ispunjava uobičajene uvjete prilikom zatvaranja, kao i odobrenje dioničara tvrtke.

Prije trideset godina, Phoenix Technologies je pomogao pokretanje PC industrije sa svojim originalnim BIOS-a proizvodom. Većina Phoenix Technologies prihoda još uvjek dolazi od projektiranja, razvoja, te potpore jezgra sistemskog softvera kao što su SecureCore Tiano, SecureCore i ugrađeni BIOS za računalne uređaje.

Tvrtkini ukupni prihodi za treći kvartal fiskalne 2010 godine, koja je završila 30. lipnja 2010, bili su 13,7 milijuna dolara. Bruto marža za treći kvartal fiskalne 2010 godine je 11,4 milijuna dolara.