11055v8-max-150x150 Profesionalna društvena mreža LinkedIn je kupila mSpoke, mali startup koji ima za cilj da sadržaj učini što relevantnijim kroz tehnologiju za preporuke. Uslovi kupovine nisu objavljeni.

mSpoke je izgradila takozvani adaptivni personalizovani motor, koji spaja naprednu mašinsku tehnologiju učenja sa potrošačima, implicitno i eksplicitno vraćajući najrelevantniji sadržaj na Internetu.

mSpoke je takođe proizvođač RSS sadržajnog filtera FeedHub.

mpower

Verovatno će se njegova tehnologija preporuka koristiti da bi LinkedIn korisnicima bio dostavljen odgovarajući sadržaj kao što su personalizovane vesti i ostali update-i, kao i šta drugi rukovodioci u sličnim branšama čitaju i rade na mreži.

mSpoke je sa sedištem u Pitsburgu, osnovan je 2006 godine od strane sadašnjeg generalnog direktora Sean Ammirati, predsednika odbora Dave Mawhinney i tehničkog direktora Dean Thompson. Kompanija je takođe su-osnovana od strane investitora i člana odbora Ed Engler.

MSpoke tim ima duboke veze sa Carnegie Mellon University.

LinkedIn, koji sada broji preko 75 miliona članova širom sveta, i nije baš previše sklon kupovinama, uprkos svojoj rentabilnosti i kapitalu većem od preko 100 miliona dolara. U stvari, ovo je prva kupovina koju je LinkedIn uradio od svog pokretanja 2003 godine, potvrdili su u kompaniji.