Amazon.com je lansirao beta verziju "Kindle for the Web", koja omogućava korisnicima da vide uzorke knjiga direktno kroz browser bez potrebe za download-om.

Kako bi promovisao ponudu, Amazon dozvoljava blogerima i vlasnicima web sajtova da kroz njegov Amazon Associates Program budu deo "Kindle for the Web", tako što će ugraditi uzorke knjiga u svoje sajtove. Vlasnici sajtova će zaraditi naknadu od Amazona ako korisnici kupe knjigu putem linkova na njihovim sajtovima.

Korisnici mogu da kliknu na dugme "Pročitajte prvo poglavlje Besplatno" na prodajnoj stranici knjige na Amazon-u ili na drugim web sajtovima, i prvo poglavlje će se otvoriti pomoću browser-a. Korisnici mogu da promenite veličinu fonta i prored, podese boju pozadine i dele svoje omiljene knjige sa drugima putem Facebook-a, Twitter-a i email-a bez napuštanja knjige u bowser-u.

Kindle-for-the-Web

Kindle for the Web je odličan način za blogere i autore da promovišu knjige na svojim sajtovima dopuštajući posetiocima da čitaju poglavlje bez napuštanja njihovog sajta,

navodi u svom obraćanju Dorothy Nicholls, direktor Amazon Kindle.