Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

GoDaddy od prodaje na burzi očekuje milijardu dolara!

bez komentara

godaddy-for-sale-white-225 Popularni registar domena i hosting tvrtka GoDaddy je stavila sebe na prodaju, izvještava Wall Street Journal. Izvori upoznati sa dešavanjima vjeruju da bi kompanija, poznata po svojim provokativnim reklamnim kampanjama, mogla privući više od milijardu dolara tijekom aukcije.

GoDaddy Group Inc. je angažirao Qatalyst Partners, tvrtku za investicijsko bankarstvo koju je pokrenuo industrijski veteran Frank Quattrone 2008 godine, za upravljanje aukcijom.

Nijedna strana ne želi da govori o razlozima prodaje, no nagađa se da je razlog želja GoDaddy da postane kompanija kojom se javno trguje, tvrtka je već jednom ranije počinjala ali i obustavila taj proces. 2006 godine, GoDaddy je registrirao izlazak na burzu ali je kasnije povukao svoje podnošenje. U to vrijeme, predsjednik i osnivač Bob Parsons je tvrdio da su nesigurni tržišni uvjeti utjecali na odluku da se povuče inicijelna javna ponuda.

Izvori procjenjuju da je GoDaddy imao priliv prihoda u 2009 godini između 750 milijuna dolara i 800 milijuna dolara. Ti brojevi su siguran pokazatelj da su procjene oko prodajne cijene od oko milijardu dolara, realne.

Written by admin

12 Septembra, 2010 at 8:36 pm

Objavljeno u Generalno

Tagovano sa , , , ,

Ostavi komentar