WordPress je predstavio potpuno novu mogućnost prijavljivanja. WordPress Subscriptions pojavljuju se kao kartica na gornjoj traci menija kada se ulogujete i pregledavate WordPress.com blogove, i kao kartica na korisnikovoj WordPress.com početnoj stranici. Kartica u gornjem meniju može se koristiti za trenutnu prijavu na bilo koji WordPress blog, a kada upravljate svojim prijavama, možete takođe dodati RSS omogućene blogove iz celog sveta jednostavnim ukucavanjem bloga ili URL adrese sajta u polje. Novo post obaveštenje je na raspolaganju putem email-a i IM, ali ono neće biti poslato novim pretplatnicima po default-u.

WordPress Subscriptions je jednostavan poput Facebook News Feed.

subscriptions-wordpress

Za korisnike WordPress.com, nova funkcija je jednostavna i jedinstvena sa ostatkom iskustva kao novo dugme na već poznatom meni-ju, a WordPress je u stanju da ga promoviše kao deo svoje već popularne platforme. Kompanija čak ima i stranicu za podršku samo za pitanja vezana za WordPress Subscriptions.

WordPress Subscriptions su odličan potez za WordPress kao poslovanje jer će dugme funkcije u WordPress.com meniju učiniti da više korisnika čita više WordPress blogova a samim tim i pomoći u jačanju zajednice WordPress blogova.