gameview-studios U nastojanju da proširi svoje prisustvo na američkom tržištu, Japanska gaming kompanija DeNA je kupila Kalifornijski studio mobilnih društvenih igara, Gameview. Kupovina je korak napred za DeNA ka cilju da postane domaće Američko ime u svetu igrica. Uslovi postignutog sporazuma nisu objavljeni.

Gameview stoji iza besplatnih mobilni društvenih igrica za smartfone, Tap Ranch, Tap Fish: Exotic i Tap Birds. Poslednje dve igre Gameview studia su rangirana na br.1 među besplatnim aplikacijama u Apple App Store. DeNA će unakrsno promovisati igre između Gameview i MiniNation, koja je DeNA podružnica na smartphone tržištu.

Dok američki giganti društvenih igara agresivno ciljaju Azijsko tržište, Japanska kompanija DeNA je aktivno tražila put za proširenje na tržište SAD-a putem akvizicija, investicija i partnerstava. Kompanija je prošle godine kupila IceBreaker, studio za igrice i uložila u igračku platformu AuroraFeint.

Ove godine, DeNA je stvorila novi igrački portal sa Yahoo-om i pokrenula investicijski fond za duštvene igrice vredan 27,5 miliona dolara.

Finansijski, DeNA je na putu da napravi milijardu dolara prihoda u ovoj godini, što je podstaknuto sa ulaskom kompanije na Američko tržište i njenim debijem na iPhone-u u 2010 godini.