Panasonic_HDC-SDT750_3D_consumer_camcorder Google je kupio izraelski startup Quicksee, također poznat kao MentorWave Technologies, za procijenjenih 10 miliona dolara, prenosi izraelski list Haaretz. Startup je podigao 3 miliona dolara iz Hi-Tech i Docor International Management.

Quicksee pravi 3D video tour softver koji može biti integrisan u Google Map. To rezultira nečemu sličnom što možete videti u Street View na Google Maps, omogućavajući gledaocu da se pomera okolo i vidi panoramsku sliku lokacije. Osim što panoramske slike ne zahtevaju skupe 3D kamera montirane na vrhu Google vozila, svako može da kreira jednu sa običnom video kamerom i Quicksee softverom.

Google nije potvrdio akviziciju niti šta planira da uradi sa timom i tehnologijom, tako da je sve ovo još uvek na nivou špekulacije. Međutim, ova tehnologija može da omogući da Google mape prihvate geografski označene 3D panorame postavljene od strane korisnika. Ako mislite da Street View, koji je rađen od strane Google-ovih zaposlenika, otvara nova pitanja privatnosti na Internetu, sačekajte da korisnici počnu sa upload-ovanjem svojih “street view“ ili ko zna čega još. Iako, 3D pogled unutar zgrada može biti divna nova funkcija za Google Places omogućavajući kompanijama da samostalno ažuriraju svoj prostor.