apple-iphone-app-analytics-mobile-ad-exchange_-mobclix Mobclix, mobilna mreža za razmjenu oglasa, nalazi se u poodmakloj fazi razgovora oko svoje prodaje. Prema izvorima dobro upoznatim sa dešavanjima u Mobclix, investicijska banka Allen&Co je posrednik u poslu a kupac još uvijek nije poznat. Suosnivač Mobclix Krishna Subramanian nije želio da komentira navode o prodaji svoje tvrtke.

Mobclix-ova burza omogućava programerima da se prijave na njihov inventar oglasa i oglasnu mrežu, poput Millennial Media i Jumptap, dajući ponude na osnovu dobi, spola, lokacije i ostalih faktora. Oglasi koji se serviraju automatski se mijenjaju, na temelju toga koja oglasna mreža nudi najviše da bi došla do korisnika za tu određenu aplikaciju. Mobclix također omogućuje oglašivačima kupovinu aplikacija različitih varijanti na temelju demografskih, geo-ciljanih i na temelju karakteristike ponašanja. Mobclix nudi i analitiku putem nedavno kupljenog Heartbeat-a.

Bilo je glasina da Apple i Microsoft njuškaju oko tvrtke ali izgleda da ni jedan od njih nije kupac. Apple je pojačao svoje angažovanje u prostoru mobilnih oglasa stjecanjem tvrtke Quattro Wireless. S druge strane, Microsoft je objavio svoje partnerstvo sa Mobclix-om prošli tjedan i sa nekoliko drugih oglasnih mreže kako bi formirao razmjenu oglasa za Windows 7 telefone.

Ipak, Mobclix je atraktivna meta za tehnološke ili medijske tvrtke koje žele da kupe razmjenu mobilnih oglasa ali ne žele baš da plate visoku cijenu (npr. Google je platio 750 milijuna dolara za stjecanje AdMob). RIM je očito u potrazi za mobilnom oglasnom mrežom a ne može se isključiti ni HP, koji je u kupovnom naletu. Još jedna mogućnost jeste da je kupac velika oglašivačka tvrtka koja želi dodati razmjenu mobilnih oglasa u svoju ponudu.