Google je predstavio još jednu sigurnosnu mogućnost za Google Apps Account verifikaciju u dva koraka. Kompanija Google navodi da se sa ovom mogućnosti "značajno povećava bezbednost Cloud-a."

Verifikacija u dva koraka je jednostavna za postavljanje, upravljanje i korišćenje. Kada je omogućena od strane administratora, zahteva dva načina identifikacije da bi se prijavili na Google Apps nalog, nešto što vam je već poznato: lozinka, i nešto što imate: mobilni telefon. Ne zahteva nikakve posebne tokene ili uređaje. Nakon unosa lozinke, verifikacioni Kod se šalje na vaš mobilni telefon putem SMS poruke, govornog poziva ili se generiše putem aplikacije koju možete instalirati na vaš Android, BlackBerry ili iPhone uređaj. Čak i ako neko ukrade lozinku bit će mu potrebno više od toga da bi pristupio vašem nalogu. Takođe, možete naznačiti da, kada koristite računar u koji imate poverenje, ne želite da budete upitani za proveru Koda sa tog računara u budućnosti,

navodi direktor Google Apps bezbjednosti Eran Feigenbaum.

Administratori za Google Apps Premier, Education i Government Editions mogu sada aktivirati verifikaciju u dva koraka iz engleske verzije Admin Control Panel. Korisnici mogu očekivati Standard Edition u narednim mesecima.

Google-ova mobilna autentifikacija je open source, tako da kompanije mogu da je prilagode.-Listen