Nokia je objavila novi natječaj za razvoj mobilnih aplikacija koji donosi 10 milijuna dolara u gotovini, uređaje i marketinške nagrade. "Calling All Innovators" natječaj, predstavljen od Nokia i AT&T, za poticanje programera u Sjevernoj Americi na izgradnji aplikacija za tvrtkine mobilne klijente.

Iako je Nokia još uvijek na vrhu u pogledu tržišnog udjela, ona se bori da privuče programere na izgradnju aplikacija za njenu Symbian mobilni operativni sustav platformu.

Na nedavnoj Nokia World 2010 konferenciji, bivši šef Microsofta Business Division a sada novi izvršni direktor Nokia, Stephen Elop, napravio je iznenađenje svima prisutnima, uručivši ček od milijun dolara pobjedniku prethodnog natječaja. On je podsjetio publiku da Nokia-in uspjeh ovisi o njenim programerima i dopušta tvrtki da se uspješno natječe u svijetu. Stephen Elop je također kazao kako je veoma srećan i zadovoljan što je njegov prvi akt kao izvršnog direktora davanje Nokia-inom programeru milijun dolara. Novi natječaj bazira se na tom istom duhu poticanjem putem gotovog novca i velikih nagrada.

O Natječaju

Natječaj ima 17 kategorija aplikacija, podijeljen je na 11 općih kategorija i 6 kategorije igrica a 170 najboljih u kategorijama će biti izabrani. AT&T i Nokia suci će onda odrediti 51 osvajača nagrada u kategorijama od kojih će se izabrati pobjednici i osvajači glavne nagrade za dvije aplikacije i dvije igrice. Ovi dobitnici glavne nagrade će primiti po dodatnih 100 hiljada dolara u gotovini i 1,9 milijuna dolara u marketingu pored 150 hiljada dolara koje su primili svi osvajači nagrada u kategorijam.

Kako bi se kvalificirali, aplikacije moraju biti "vizualno atraktivne", "brze i odgovarajuće" i moraju se izgraditi koristeći Nokia Qt i Web UI dizajn alat. Za više informacija i kako sudjelovati, programeri mogu posjetiti početnu stranicu natječaja ovdje.