21984v1-max-150x150 Alcatel-Lucent je napravila drugu akviziciju u zadnja 3 mjeseca i bez sumnje, tvrtku pokušava da ojača u prostoru mobilnih aplikacija. Tvrtka je kupila ProgrammableWeb u lipnju, a upravo je objavila kupnju OpenPlug za razvoj mobilnih aplikacija na svim platformama.

Uz stjecanje OpenPlug, Alcatel-Lucent će pružiti alate koji omogućavaju programerima da razvijaju i lakše implementiraju mobilne aplikacije na više platformi. OpenPlug-ova rješenja omogućavaju programerima pisanje aplikacija jednom koje bi zatim pretvorili u softver, kompatibilan sa raznim mobilnim operativnim sustavima, uključujući iOS, Android, Symbian, Windows Phone i Linux.

Očigledno, OpenPlug softver može smanjiti vrijeme potrebno za izlazak na tržište za čak 80 posto, navodi se u priopćenju potpredsjednice globalne razvojne strategije Alcatel-Lucent, Laura Merling. Aplikacije koje su prethodno bile dostupne samo za sofisticirane smartphone sada će biti dostupne za sve mobilne uređaje. Osim toga, tehnologija se može proširiti i na druga područja razvoja aplikacija, IPTV, konzole za igranje, itd.

Kao i u slučaju ProgrammableWeb, uvjeti transakcije još nisu objavljeni.