mark_hurd225 Bivši direktor HP-a Mark Hurd je u pregovorima oko svog angažmana u računalno tehnološkoj korporaciji Oracle, na mjestu izvršnog direktora. Hurd je podnio ostavku na sve svoje pozicije u HP-u nakon istrage o tvrdnjama o seksualnom uznemiravanju bivšeg HP zaposlenika. Tvrtka je zaključila da Hurd nije povrijedio njihovu politiku o seksualnom uznemiravanju ali je istraga ipak otkrila dokaze da je prekršio standarde poslovnog ponašanja, uključujući i podnošenje netočnih izvješća o troškovima.

Najavljujući svoju ostavku, Hurd je izjavio:

Shvatio sam da je bilo slučajeva u kojima nisam radio po standardima i načelima povjerenja, poštovanja i integriteta koje sam prihvatio u HP-u i koji su me vodili tijekom karijere.

Mark Hurd neće zamijeniti Larry Ellison na mjestu generalnog direktora Oracle-a ali nije ni objelodanjeno što će tačno njegov novi posao biti. Oracle i Hurd su još uvijek u pregovorima a Oracle-ov odbor mora odobriti njegovo imenovanje tako da nešto još uvijek može poći po zlu.

Tijekom kratkog mandata Hurd je navodno nadzirao HP-ov razvoj u najvećeg proizvođača računala a Larry Ellison kaže da kada je HP pustio Hurd-a da ode, da je to "njihov neuspjeh da djeluju u najboljem interesu svojih zaposlenika i klijenata", tako da ne iznenađuje što je Oracle zainteresiran za dovođenje Hurd.