google-music-launch Apple bi se mogao neprijatno iznenaditi ako se pokaže das u glasine tačne, navodno da Google-ov Andy Rubin planira pokrenuti novi muzički servis za preuzimanje u skorije vrijeme.

Prema Reuters-ovom izveštaju, Andy Rubin, Google-ov podpredsednik Inženjering-a, koji je nadgledao razvoj Android-a, u poodmaklim je razgovorima sa izdavačkim kućama i kako sam navodi, nada se da će servis biti pokrenut do Božića.

Google-ov servis će biti iTunes konkurent koji će biti duboko povezan sa Android mobilnim operativnim sistemom. Kako navode dobri poznavaoci prilika, kompanija planira da prvo pokrene servis za preuzimanje muzike a zatim d aide na online servis pretplate u narednoj godini. U krajnjoj liniji, "Google Music" bi bila Cloud-bazirana usluga pretplata sa mogućnošću da direktnog strimovanja na Android mobilne uređaje.

Upravo sada, sve popularniji Android telefoni imaju integraciju sa Amazon MP3 prodavnicama, ali to nije najbolje integrisano rešenje. Ako Google može da usavrši system skidanja muzike i uključi neke od mobilnih-desktop mogučnosti sinhronizacije onda mogu nastaviti da uspešno konkurišu Apple iPhone-u na tržištu mobilne telefonije.

Sa nedavnim lansiranjem iTunes 10 i integrisanom muzičkom društvenom mrežom Ping, Apple je napravio snažan iskorak u revitalizaciji svoje muzičke ponude.

Biće interesantno vidjeti situaciju na tržištu kada se zvanično pojavi Google Music.