Yahoo ne ustupa e-mail tržište Gmail i Hotmail-u, kompanija je objavila lansiranje čistijeg, bržeg i socijalniju verziju Yahoo Mail-a.

yahoo-mail-640

Novi Yahoo Mail Beta, koji će debitovati u narednih nekoliko nedelja, se fokusira na pružanje uglađenijeg i čistijeg interfejsa korisniku. Yahoo navodi da su većina njenih osnovnih funkcija "ponovo urađene" u nastojanju da download i e-mail bude mnogo brže iskustvo. Yahoo Mail interfejs podseća na Gmail interfejs.

Yahoo je takođe učinio svoj e-mail klijent socijalnijim. Kao što su to Gmail ili Hotmail, ako vam neko pošalje link sa Flickr ili YouTube, te fotografije ili video snimke automatski će biti ugrađene u e-mail. Flickr (koji je Yahoo-ovo vlasništvo ) takođe uključuje i novu slideshow funkciju.

Facebook i Twitter su veliki socijalni dodatci Yahoo Mail-a. Kao deo svoje strategije za integraciju društvenih medija u svojim proizvodima, Yahoo je dao mogućnost svojim e-mail korisnicima da ažuriraju svoje statuse na Facebook-u i Twitter-u. “What’s New” kartica vam takođe omogućava da vidite ažuriranja svojih prijatelja sa Facebook-a, Twitter-a i Flickr-a.

yahoo-mail-social-640

Microsoft je nedavno redizajnirao Hotmail, učinivši interfejs bržim, integrirajući ga sa Office Web Apps i sa novom “Sweep” funkcijom. Sa druge strane Gmail Priority Inbox funkcija je velikan stvar za upravljanje email-ovima a lansirana je uglavnom sa pozitivnom kritikom.