usee Z3 Enterprises, multimedijalna izdavačka i marketing kompanija ranije poznata kao Bibb Corp, potpisala je ugovor o kupovini kompanije Usee za 105 miliona dolara u akcijama.

Po završetku transakcije, Usee će raditi kao podružnica u vlasništvu kompanije Z3 Enterprises, dodajući prihod od gotovo 10 miliona dolara godišnje i kako navode uz to još imaju i "ugovore na čekanju u vrednosti od preko 100 miliona dolara godišnje".

Z3 Enterprises navodi da dok je njen primarni fokus na sticanju, finansiranju i izradi multimedijalnih fajlova vezanih za potrošačke proizvode, sticanje Usee-a omogućava joj da preinači svoje izvore prihoda.

Kompanija navodi da će transakcija takođe omogućiti Usee-u da završi još nekoliko akvizicija komplementarnih kompanija u VoIP prostor u budućnosti i suptilno ističe da Usee poseduje veliki broj patenata koji se odnose na taj brzo rastući segment tržišta.

Usee nudi ono što se naziva UseeiseeFone, telefonski uređaj koji omogućava ljudima da komuniciraju, licem-u-lice, sa drugim "UseeiseeFones" ili pozivom, errrmm, ne UseeiseeFones kao što bi to uradili sa standardnim telefonom. Uređaj se takođe može povezati direktno na televizor ili računar kako b dobili veću sliku.

Z3 Enterprises i Usee nameravaju da podignu 150 miliona dolara investicija za Usee operacije, uključujući i međunarodnu ekspanziju svojih proizvoda i usluga. Pored toga, Z3 Enterprises navodi da namerava da iskoristi Usee platformu za reklamiranje i isporuku nekih od svojih video sadržaja koji obuhvataju edukativne programe i druge kompanijine i potrošačke proizvode.