zynga-picture Zynga nastavlja ka svjetskoj dominaciji kupovinom imovine njemačkog game engine developer-a Dextrose AG. Zynga raste brzo i ove godine je već kupila XPD iz Peking-a, Unoh Games iz Tokyo-a, Conduit Labs iz Boston-a i Challenge Games iz Austin-a.

Dextrose AG razvija komercijalni game engine za pluginless browser igre. Pod nazivom “Aves Engine”, tehnologija game engine-a dopušta programerima da razviju bilo koju vrstu web-baziranih 2D ili 2.5D igara koristeći HTML, CSS i JavaScript.

Slično kao i kod tvrtkinih prethodhodnih akvizicija, Dextrose AG tim će postati Zynga Germany (baziran u Frankfurtu). Ovo će biti prvo tvrtkino inženjersko prisustvo u Europi (tvrtka ima operativni ured u Dublinu). Suosnivač Dextrose AG Paul Bakaus će se pridružiti Zynga kao tehnički direktor Zynga Germany. Paul Bakaus je dio jezgra jQuery tima koji je pomogao u stvarnju korisničkog sučelja jQuery UI. Drugi suosnivač Dextrose AG Rocco Di Leo će postati Country Manager u Zynga Germany, odgovoran za sve procese i organizaciju u razvoju budućih tehnologija browser igara.