Xbox-onlinetrziste Twitter je i službeno pokrenuo Promoted Accounts, novi promidžbeni format koji pomaže brendovima u dobijanju više sljedbenika putem Twitter-ove nove značajke “Suggestions for You”.

Promoted Accounts se pojavio prošlog tjedna i službeno je najavljen od strane Twitter-ovog novog izvršnog direktora Dick Costolo na konferenciji IAB Mixx u New Yorku.

Promoted Accounts koristi algoritme koji računaju da li ćete biti zainteresirani za određeni promovirani račun prije nego što ga prikaže u “Suggestions for You” odjeljaku. Twitter-ov primjer je Xbox, koji će se prikazati korisnicima koji slijede račune vezane za igrice ali ne slijede @xbox.

Promoted Accounts je u fazi testiranja, tako da će samo “nekoliko tvrtki” imati svoje Twitter račune promoted. To će se sigurno proširiti s vremenom, ako se testovi pokažu uspješno.

Twitter je objavio još jednu zanimljivu poslasticu a to je da je tvrtka službeno započela ispitivanje Promoted Tweets i Promoted Trends u aplikacijama trećih strana, počevši sa HootSuite. Iako su obje navedene u Twitter API, samo odabrani partneri mogu da ih koriste, tako je barem za sada.