Telekom infrastrukturna tvrtka Inovisi Infracom je stekla udio u proizvođaču mobilnih igara za društveno umrežavanje, Ozura World, za 30 milijuna dolara. Zauzvrat, Inovisi će se prodavati infrastrukturne telekom usluge za Ozura-inu mobilnu društvenu platformu Fonwar.

Kako Ozura navodi, njen Fonwar IM softver ima više od 16 milijuna korisnika a predviđa se da će se ta brojka udvostručiti u sljedećih 12 mjeseci zahvaljujući daljnjem rastu diljem zemalja u razvoju kao što su Tajland, Indonezija, Filipini, Indija, Južna Afrika i Južna Amerika.

Ozura, čiji su proizvodi mobilne igre i drugi bežični zabavnih proizvodi, navodi da su njene igre i aplikacije preuzete više od 30 milijuna puta tijekom posljednje 2 godine. Nadalje, tvrtka tvrdi da ima dvije milijarde razmijenjenih poruka i blizu 1,2 milijarde isporučenih SMS poruka.

Inovisi navodi da će nastojati da privuče još više ulaganja i da će tražiti dobre prilike za kupovinu u prostoru telekomunikacija. Tvrtka od svog poslovanja do 2013 godine očekuje da ostvari više od 240 milijuna dolara.