buyvip Već neko vrijeme kruže glasine da Amazon.com pregovara sa Vente-Privee, Francuskim privatnim prodajnim klubom koji je preuzeo e-commerce i modnu industriju poput oluje i preko noći postao senzacija. Posao još uvijek nije sklopljen a pretpostavljena cijena iznosi oko 3 milijarde dolara. Glasine sada navode da se Amazon, nezadovoljan pregovorima sa Vente-Privee, okrenuo njegovom Španjolskog rivalu BuyVip i da su pregovori oko kupnje u završnoj fazi.

Španjolska poslovna publikacija CincoDias navodi da je iz više izvora upoznata sa razgovorim o prodaji BuyVip-a kompaniji Amazon pa čak i da će papirologija oko prodaje biti potpisana danas. Posao je, prema izvorima, vrijedan oko 80 milijuna eura (što je oko 110 milijuna dolara) te uključuje izravnu kupnju cijele tvrtke.

Osnovan 2006 godine, BuyVIP djeluje kao privatni klub za kupnju, gdje kupci mogu da u vremenski ograničenoj prodaji kupuju stavke snižene od 30% do 70% i koje nisu dostupne putem maloprodajnih mjesta. Ova Madridska tvrtka djeluje u Španjolskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji, Portugalu, Poljskoj i Nizozemskoj te tvrdi da ima bazu korisnika od oko 6 milijuna članova.

Tvrtka je u 2009 godini imala promet od 70 milijuna evra.