josh-silverman-onlinetrziste Josh Silverman, koji je do pre nekoliko dana bio izvršni direktor Skype, se pridružio investicionoj firmi Greylock Partners. Firma Silverman-a naziva, "preduzetnikom vizionarom" i "delotvornim liderom za neverovatan rast kompanije."

Pre dolaska u Skype 2008 godine, Josh Silverman je bio izvršni direktor Shopping.com, nakon toga imao je razne rukovodeće pozicije u kompaniji eBay, uključujući i mesto direktora za Marktplaats.nl/ebay Holandija a bio je i lider lansiranje eBay European Classifieds poslovanja. Pre dolaska u eBay, Silverman je bio koosnivač i direktor Evite, vodećeg sajta za planiranje društvenih događaja. On je prodao firmu IAC 2001 godine.

Tokom njegovog mandata u Skype-u, Silverman je vodio kompaniju kroz nekoliko velikih događaja. eBay je prošle godine prodao Skype za 2.75 milijardi dolara, a prošlog avgusta kompanija je podnela zahtev za inicijalnu javnu ponudu tj. izlazak na berzu. Pošto se Skype kreće u novom pravcu, kompanija je dovela Tony Bates iz Cisco-a kako bi VoIP kompaniju izveo na berzu.

Odluka Josh Silverman-a da ode u Greylock ima smisla s obzirom na dugogodišnju saradnju koju ima sa Greylock Partners, David Sze i suosnivačem LinkedIn Reid Hoffman a takođe je Greylocksvojevremeno investirao u Evite.