youtube-onlinetrziste Postoji jedna stvar koja gotovo uvek određuje ishod kampanje čak i pre početka kampanje a to je istraživanje. Jedan od glavnih razloga zašto je istraživanje veoma važna tema za razmatranje bilo kakve marketinške kampanje jeste zato što je to poput ponude i tražnje. Glavni cilj istraživanja je da pokušate da pronađete tržište koje nema idealno uspostavljenu web zonu i da iskoristite te “praznine u tržištu” kako bi mudro zaradili novac za sebe. Istraživanje za YouTube marketing se ne razlikuje mnogo od nastojanja da naučite optimizaciju za Internet pretraživače (SEO). Ako ste već dobro shvatili principe SEO i istraživanje ključnih reči, velike su šanse da ćete ovo lako da savladate.

Učenje kako da koristite YouTube mudro ne samo da će vam dati dodatni izvor masivnog prometa na vaše sajove na kojima zarađujete nego će vam takođe pomoći da shvatite opštu ideju o tome koliko je ključno istraživanje za bilo koju marketing kampanju. 

Postoji nekoliko metoda i tehnika koje se koriste za optimizaciju YouTube kampanja koje pomažu da vam vaš YouTube marketing donese što bolje rezultate.

Ako ste redovni korisnik YouTube-a, postoji mogućnost da niste ni svesni naprednog filtriranja koje je YouTube inkorporirao u svoj sajt. Ono šta ova funkcija omogućava trgovcima jeste da budu u stanju da filtriraju neuspešne video sadržaje i mogućnost da zavire i uče od uspešnih video snimaka na Internetu. Učenje kako da koristite naprednu YouTube pretragu je obavezno za svaku vašu marketinšku video kampanju. To je zbog toga što vam to omogućava da vidite šta se smatra “vrućim”, a šta ne.

Ovde je odličan primer kako je lako koristiti YouTube funkciju napredne pretrage kako bi izvukli samo video zapise koje želite. Recimo da vas zanimaju video snimci American Idol i samo želite da saznate koji su video snimci među njima najpopularniji.

Vaša podešavanja mogu da izgleda ovako:

Pojam za pretragu: american idol 2010 ; Poređaj po: Broju pregleda ; Upload date: Ovog meseca

Svrha ovoga je da gledate unapred, da gledate šta je popularno a šta nije, jer u marketingu a posebno onom koji se bavi zabavom, treba da budete odlučni i tačni kada počinjete svoje kampanje, zato što u suprotnom vi na slepo upload-ujete videa. Ključ za bilo koju marketinšku kampanju je da saznate što više informacija i da to znanje iskoriste za svoje kampanje kako bi se postigli najbolji mogući uticaj na gledaoce.

Koristite YouTube alat koji vam sugestira ključne reči

Još jedna dobra alatka za pomoć u pojačavanju vaših kampanja jeste YouTube Keyword Suggestion alat, koji Google korisnicima omogućava otvoreni pristup da saznaju koje ključne reči su najtraženije među YouTube korisnicima. Ono šta vam informacije predstavljene u okviru alata omogućavaju da uradite, jeste da vam  da pronađete približne fraze za pretragu koje su vam na raspolaganju.

Ovo su samo neke od metoda za poboljšanje rezultata YouTube kampanja a još mnogo drugih možete pronaći ako malo prosurfujete.Takođe, jedan od najvažnijih faktora sa kojim će vaš video da ima veliki uticaj na YouTube-u jeste da koristite odgovarajuće titlovanje, označavanje i opis. Iako mnogi ljudi ne mogu da shvate uticaj ovih faktora, oni još uvek igraju veliku ulogu, a čak i da igra mnogo manju ulogu on ipak odlučuje da li je vaš video dostojan da bude na naslovnoj strani termina za pretragu koje ciljate.