onlinetrziste MarkMonitor, tvrtka za zaštitu brandova, je kupila DtecNet Software, globalnu anti-piratsku tvrtku. Uz dodatak DtecNet tehnologije, MarkMonitor navodi da mu je cilj proširiti svoju Brand Protection platformu dodavanjem ciljanih mogućnosti koje se odnose na digitalni piratski sadržaj.

DtecNet donosi tehnologiju i stručnosti u praćenju nezakonitih aktivnosti na P2P download mrežama, blogovima, video streaming stranicama i Usenet uslugama, navode u kompaniji. Osnivač i direktor DtecNet Thomas Sehested će se pridružiti tvrtki MarkMonitor kao viši podpredsjednik.

Uz ovo stjecanje, MarkMonitor se također širi i na zemljopisnoj razini, DtecNet europske operacije uključuju razvojni tim u Danskoj i operativni centar u Vilniusu, Litva.

Irfan Salim, direktor MarkMonitor-a, kaže piratstvo digitalnog sadržaja na Internetu, uključujući filmove, glazbu, igre, softver i e-knjiga, je veliki i rastući problem za sve. Tvrtka procjenjuje da je ekonomski utjecaj online piratstva i krivotvorenja u svijetu vrijedan oko 200 milijardi dolara godišnje.