microsoft_logo Microsoft je objavio kupovinu AVIcode-a, kompanije koja razvija softver za monitoring u realnom vremenu za .NET Framework. Prema saopštenju kompanije, sticanje će pomoći Microsoft-u da "kupcima obezbedi jedinstveno upravljanje fizičkih, virtuelizovanih i Cloud aplikacija, bez obzira da li rade u korisnikovim, service provider ili Microsoft datacentrima." Uslovi kupovine još nisu objavljeni.

Prema navodima, AVIcode softver će biti dostupan kroz Microsoft-ov System Center Product Family. AVIcode proizvodi uključuju različite usluge monitoringa aplikacija za potpuni životni ciklus aplikacija.

AVIcode monitoring mogućnosti obuhvataju, specijalizovan Silverlight monitoring proizvoda, podatke o tome kako krajnji korisnik meri performanse i kvalitet aplikacije, sposobnost da uđe u trag performansi kritičnih poslovnih transakcija i omogućava administratorima pristup detaljnim informacijama u vezi hardverskih i softverskih komponenti distribuirane aplikacije ili servisa.

Spajajući mogućnosti Operations Manager sa poboljšanjima AVIcode-a omogućava organizacijama da zaista dobiju pogled od 360 stepeni na njihove usluge, nezavisno od toga gde je servis hostovan, da li u datacenter/Cloud, partnerovom datacenter/Cloud ili iz javnih Cloud rešenje poput Windows Azure,

navodi Brad Anderson iz Microsoft Management i Security Division.