microsoft_logo Microsoft je izašao sa svojim najnovijim izveštajem o zaradi u kojem se ističe jaka prodaja operativnog sistema Windows 7, Office 2010 i Xbox 360 koja je rezultirala da kompanija ostvari rekordni kvartalni prihod od 16,2 milijarde dolara.

Microsoft-ov izveštaj za prvi kvartal 2011 godine prilično je dobar, čak je i njegova online divizija prijavila rast prodaje, 527 miliona dolara u odnosu na 487 miliona koliko je bilo u istom periodu prošle godine. Međutim prošli kvartal Microsoft online divizija je izgubila neverovatnih 560 miliona dolara a kvartal pre još gore, 696 miliona dolara. Za godinu dana, Microsoft je izgubio više od 2 milijarde dolara na online poduhvate.

Microsoft i Yahoo su završili migraciju Yahoo oglašavača na Microsoft adCenter u sredu, to je potez od kojeg obe kompanije očekuju mnogo. Ipak, veliki gubitak ukazuje na to da Microsoft ima da pređe dug put u smislu izgradnje profitabilnog Internet poslovanja.

Takođe, Microsoft je objavio 38% godišnjeg rasta prodaje Xbox 360, sa ukupnim porastom prihoda sa 1,4 milijarde dolara na 1,8 milijardi dolara. Kompanija velika očekivanja polaže u predstojeće praznike koji trebaju da budu ključni za prodaju Microsoft Kinect kontrolera kretanja i prve serije Windows Phone 7 smartphone telefona.