Upravo pokrenuta oglasna mreža RadiumOne navodi da analizira društvenu interakciju online korisnika, deljenje linkova preko URL shortener-a, fotografije, statusno ažuriranje, blog postove i video snimke, kako bi kreirala vezu i interesne grupe koje može koristiti da bi služila visoko ciljane brendirane oglase.

Oglasna mreža je delo Gurbaksh Chanal, dokazanog veterana u oglasnom prostoru. Chanal prodao svoju oglasnu mrežu BlueLithium Yahoo-u 2007 godine za 300 miliona dolara u gotovini. U to vreme, BlueLithium je bila peta po veličini oglasna mreža u SAD, a druga po veličini u Velikoj Britaniji.

RadiumOne pristup bolje ciljanom oglašavanju je kroz socijalne podatke, koristeći proces koji se naziva ” social retargeting”. Dakle, RadiumOne će analizirati društvene interakcije kako bi stvorila segmente ljudi, pod nazivom “socijalni klasteri”, koji znaju jedni druge i imaju zajedničke interese. Ove grupe pomažu kompaniji da služi oglase na osnovu toga da li pojedinac deli slične kvalitete i interese sa brendovom postojećom bazm klijenata.

U suštini, reč je o ”word of mouth” marketingu primenjenom na reklame. RadiumOne je toliko sigurna u svoju pristup da obećava povraćaj pune cene kampanja koje ne nadmaše svoje konkurente.

Online reklamiranje je vrlo unosan posao koji je u porastu u SAD, 12,1 milijarda dolara je potrošena na online oglašavanje u prvih šest meseci 2010 godine.

radiumone