go Google odavno nudi kompanijama Google Search Appliance, žuti okvir koji nalikuje kriški švicarskog sira, koji može indeksirati sve kompanijine podatke generirane sa Oracle bazama podataka, SAP sustavima, SharePoint, Salesforce.com, HR sustavima, intranetom i još mnogo toga, i predstaviti ih zaposlenicima u poznatom sučelju sličnom Google-u. Na temelju standardnih Dell poslužitelja, koje pokreće Xeon 5500 serija procesora iz Intel-a, najnovija verzija može indeksirati 30 milijuna dokumenata. Danas je Google ažurirao GSA tako da korisnici sada mogu pretraživati svoje pohranjene dokumente kao i podatke u Cloud-u iz jednog sučelja za pretraživanje.

Cloud Connect za Google Search Appliance omogućuje radnicima pretraživanje i pohranjenih dokumenata i Cloud sadržaja iz jednog okvira za pretraživanje. Dakle, Google Apps korisnici mogu pristupiti rezultatima iz Google Docs i Google Sites pored podataka pohranjenih u Search Appliance. Cloud Connect također omogućuje korisnicima pretraživanje sadržaja iz Twitter-a kao i blogova preko Google Site Search-a.

Novost je veoma korisna za tvrtke koje koriste i GSA i Google Apps (više od 3 milijuna tvrtki sada koristi Google Apps). Nova verzija GSA također uključuje People Search, koji omogućuje korisnicima da pronađu stručnjake i suradnike koji imaju specijalizaciju ili stručnost u određenoj branši. Na primjer, pretraga na "polju marketinga" će rezultirati popisom članova marketinškog tima zajedno s drugim indeksiranim sadržajem i Cloud podacima koji se odnose na upit. Organizacije mogu indeksirati personalne informacije kao što su odjel, interesi, stručnosti i lokacija.

Osim toga, Google je dodao dinamičku navigacijsku značajku, na zahtjev korisnika, koja omogućava korisnicima da specifiraju rezultate pretraživanja na temelju modifikatora pretraživanja za njihove upite. Search Appliance sada podržava Microsoft Sharepoint 2010, bez potrebe za dodatnim priključcima.