aol-mail-260 AOL je objavio ažurirani web klijent za e-mail, koji je kako kažu 45% svih pregleda stranica. Objava i nove značajke su stigle nešto prije očekivane Facebook objave svog vlastitog e-mail rješenja.

Nova e-mail aplikacija koja je trenutno pod nazivom "Projekt Phoenix", je u beta fazi testiranja sa samo nekoliko korisnika, a zvanično lansiranje se očekuje sljedeće godine. AOL sa ovim nastoji da povrati staru slavu nekada velikom brandu koji je potisnut od strane Google-a i Facebook-a.

Tvrtka je nedavno pokrenula sajt grupne kupovine, nešto poput Groupon-a a i stekla je popularni tech blog TechCrunch i još nekoliko drugih tvrtki. Redizajn webmail-a posebno je značajan potez zbog već spomenute brojke od 45%.

Prema navodima, novi dizajn je poput Gmail-a, uz neke dodatne značajke dodan kao što su brzi bar za jednostavno pisanje i slanje kratkih e-mailova. Tu je i novi sidebar poput Twitter-a pod nazivom "Smart View" za pregled sadržaja e-mailova i njihovih priloga, kao i mapa i drugih podataka.

Phoenix podržava e-mail adrese na AOL-ovim domenima aol.com, ygm.com, wow.com, games.com i love.com, kao I poruke sa Yahoo Mail, Hotmail ili Gmail.