content-writing-importance Svaki put kada treba da sjednete i pišete, da li dobijete loš osjećaj u stomaku?

Da li vas brine to da ono o čemu ćete vi pisati neće biti toliko dobro kao članci koje ste čitali na popularnim blogovima? U pitanju je strah,strah da jednostavno nećete biti dovoljno dobri kao što su vaši omiljeni pisci.

Dok god budete težili da oponašate neke druge pisce, vaše pisanje neće imati kvalitetu koju želite, niti će privući publiku koju želite.

Srećom, postoji izlaz iz ovog problema
Prestanite uspoređivati ono što ste napisali na radovima drugih pisaca. Vi nikada nećete biti oni. Nije nikakva smetnja to što su drugi u ovome duže od vas niti što trenutno imaju veću publiku, vi i dalje možete biti jako uspješni. 

Da li mislite da se za pet godina neće pojaviti neka nova uspješna lica? Naravno da će se pojaviti. Nikada nije kasno početi i stvoriti blog koji će dobiti primjećen. Pitate se kako učiniti da vaš blog bude primjećen među milijunima drugih blogova na Internetu? Odgovor je, pomoću vašeg tajnog oružja.

Vaše tajno oružje
Svaki pisac ima tajno oružje koje samo oni mogu koristiti. Znate li što je to? Vaša jedinstvenost! To je vaše tajno oružje. Postoji samo jedan vi, nema vas više, i to je ono što treba da iskoristite.

Samo vi imate svoja sjećanja, iskustva, ideje i gledišta. Napravite blog gdje će ta jedinstvenost doći do izražaja, i koju će ljudi moći osjetiti kroz vaše pisanje.

Kako rasporediti vaše tajno oružje
Sada kada znate što je to što imate za razliku od drugih bloggera, spremni ste za korištenje vašeg tajnog oružja.
Postoje dva koraka:

  • Biranje prave teme
  • Pisanje o njoj

Počnimo s temom. Jeste li odabrali temu za svoj blog na kojemu možete ponuditi zaista svježu perspektivu? Da li ste na tu temu ostrašćeni? Da li vam prža priliku da u potpunosti iskoristiti vaše tajno oružje?

Bacite pogled na vaš blog upravo sada i zapitajte se: Da li je vaš blog doista drugačiji od bilo kojeg drugog bloga ?

Ako ne, onda je možda vrijeme za novi smjer.

Veliki blogovi su jedinstveni
Većina blogova je dosadno jer nemaju osobnost. Nisu autentični, ne dodaju ništa novo.

Fokusirajte se na temu gdje vaša osobnost može doći do izražaja, gdje možete da ponudite nešto jedinstveno i gdje možete iskoristiti vaše tajno oružje.

Nakon što ste se usredotočili na temu koja maksimizira vaše tajno oružje, spremni ste za kvalitetno pisanje. Usredotočite se na poboljšanje kvalitete onoga što proizvodite. Naime, usredotočite se na izradu jedinstvenog gledišta, vaš humor, vaše analize, reagiranja, tako da čitaoci veoma lako mogu da prepoynaju vas i vašu osobnost kroz vaše pisanje i to je ono što čitaoci cijene i poštuju.