droidsecurity Proizvođač bezbednosnog softvera AVG Technologies je kupio Izraelsku firmu DroidSecurity od njegovih osnivača i investitora za 4,1 miliona dolara plus moguća zarada koja bi prema procenama trebala da bude oko 5,3 miliona dolara.

DroidSecurity nudi proizvode koji imaju za cilj da zaštite vlasnike smartphone telefona, Tablet-a i ostalih uređaje koji rade na Google Android operativnom sistemu od virusa i malware-a. Kompanijina bezbedonosna aplikacija za mobilne uređaje na Android platformi ANTIVIRUSFree, premašila je 4,5 miliona preuzimanje prošlog meseca, i najbolje je rangirana aplikacija.

AVG navodi da ova kupovine omogućava njegovom Mobile Solutions Team-u da proširi svoju sadađnju ponudu bezbednosti za više od 110 miliona korisnika te da se intenzivnije uključi u prostor bezbednosti mobilnih uređaja.

Najnoviji izveštaji pokazuju da je udeo Android-a na tržištu sada skočio na preko 25 procenata, što znači da je on trenutno drugi najpopularniji mobilni operativni sistem u svetu.

Po završetku transakcije, koja je predmet uobičajenih uslova zatvaranja i regulatornih odobrenja, DroidSecurity će u potpunosti postati filijala u vlasništvu AVG-a čije će sedište i dalje biti u Tel Avivu, Izrael. Njen izvršni direktor i suosnivač, Eran Pfeffer, će postati generalni menadžer AVG Mobile Solutions Team-a.

DroidSecurity je osnovan 2009 godine od strane Eran Pfeffer, Dror Shalev i Omri Sigelman.