25604v5-max-150x150 Groupon je objavio da je kupio tri Azijska sajta koja se bave online pogodbama, i kako se čini, proširuje svoje poslovanje u istočnoj i jugoistočnoj Aziji. Tvrtka je stekla uBuyiBuy, Beeconomic i Atlaspost za neobjavljen iznos novca a sve tri tvrtke će biti inkorporirane u Groupon brand u narednim mjesecima.

Ovo stjecanje dolaze u uzbudljivo vrijeme za Groupon, prema navodima Google-a, kompanija je ponudila 6 milijardi dolara za preuzimanje ovog popularnog sajta, što je mnogo više od 2,5 milijardi dolara kako su mnoga glasila izvjestila prije samo nekoliko dana.

Groupon je također dodao nove značajke koje omogućuju tvrtkama da postave vlastitu besplatnu e-commerce prisutnost na Groupon-u, dopuštajući im da pokrenuti vlastitu ponudu i pogodbe kad god to žele.

Groupon u svojoj izjavi navodi da Atlaspost već ima 1,2 milijuna korisnika u Tajvanu i treći je po veličini sajt socijalnog umrežavanja u zemlji.

Sa ovim akvizicijama Groupon će biti u mogućnosti da ponudi svoje usluge i pogodbe za 33 milijuna pretplatnika u 35 zemalja, štedeći potrošačima milijune dolara u tom procesu.