Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Google predstavio značajke novog Android 3.0 Honeycomb Tablet OS

4 0 komentara

homescreen_cust_port Google je upravo predstavio pregled svog novog Android 3.0 SDK za programere. Android 3.0 (Honeycomb) je operativni sustav namjenjen za Tablet uređaje.

Android 3.0 sadrži potpuno novo izgrađeno korisničko “hologramsko” sučelje sa mogućnostima poput multitaskinga, obavijesti, widgeta i ostalih novih značajka. Osim toga Android 3.0 dostupan je i developerima koji mogu izrađivati aplikacije za tablete i slične uređaje.

Moramo priznati da korisničko sučelje doista izgleda impresivno, a neke od značajka moramo i opisati.

System bar za globalni status i obavijesti

Nalazi se na dnu zaslona tako da korisnici mogu brzo doći do obavijesti, statusa sistema te navigacijski gumba. System Bar je uvijek prisutan ali uz novom “lights out mode” može biti zatamnjen ukoliko gledate primjerice neki full screen video.

Action Bar, za aplikacionu kontrolu

U svakoj aplikaciji, korisnici imaju pristup kontekstualnim opcijama, navigacija, widgets, ili druge vrste sadržaja u Action Bar, prikazanim na vrhu zaslona. Action Bar je uvijek prisutan kada se neka aplikacija koristi, iako njegovim sadržajem, temom i ostalim svojstvima upravlja aplikacija a ne sustav. Action Bar je još jedna ključna značajka za korisnike, osobito sa akcijskim stavkama i padajućim izbornikom, kojem korisnici često pristupaju na sličan način u većini aplikacija. 

home_hero1-150x150 Priglagodljivi Početni zasloni

Pet prilagodljivih zaslona omogućava korisnicima brz pristup svim djelovima sustava iz bilo kojeg konteksta, dok raspored widget-a, aplikcija i prečica možete složiti po svojoj volji. Svaki zaslon nudi veliku mrežu koja održava prostorni raspored u svim usmjerenjima. Korisnici mogu odabrati i manipulirati widget-ima, aplikacijama, prečicama i pozadinama početnih zaslona koristeći posvećeni “visual layout mode”.  Svaki početni zaslon također nudi pristup svim instaliranim aplikacijama kao i Search box za univerzalno pretraživanje aplikacija, kontakata, medijskih datoteka, web sadržaja i još mnogo toga.

Nedavne aplikacije za jednostavni vizualni  multitasking

Multitasking je ključna snaga Android-a tako da je to centralno i za Android 3.0 iskustvo. Kako korisnici pokreću aplikacije za obradu različitih zadataka, oni mogu koristiti Recent Apps koji se nalazi u System Bar-u gdje se nalazi lista svih nedavno otvorenih aplikacija, a preko koje je moguće vrlo lagano prebacivati se iz aplikacije u aplikaciju za vrijeme dok radite više poslova istovremeno.

Redizajnirana tipkovnica

Android tipkovnica sada ima novi oblik tipki koju su repozicionirane radi lakšeg korištenja, unosa teksta na većem zaslonu. Novost je da je dodana i Tab tipka koja omogućuje brži i efikasniji unos teksta, dok dodatne mogućnosti tipke možete dohvatiti držite li tipku malo duže.

Nove mogućnosti povezivanja

Android 3.0 uključuje nove mogućnosti povezivanja kako dodatne raznolikosti i praktičnost za korisnike. Ugrađena podrška za Media/Photo Transfer Protocol omogućuje korisnicima da odmah sinkronizaciju medijske datoteke koje prenose USB-om sa fotoaparata ili računala. Korisnici također mogu povezati “normalnu” tipkovnicu koristeći USB ili Bluetooth vezu. Za poboljšanje Wi-Fi konekcije, novi kombinirano skeniranje smanjuje vrijeme potrebno za skeniranje bands i filters. Nova podrška za Bluetooth tethering znači da više vrsta uređaja može dijeliti mrežnu konekciju Android uređaja.

Ostale novosti i značajke možete pogledati na Android blogu, gdje se nalazi i SDK (Software Development Kit), kao i u videu Android 3.0 Sneak Peek.

Written by admin

26 Januara, 2011 at 11:11 pm

4 0 komentara to 'Google predstavio značajke novog Android 3.0 Honeycomb Tablet OS'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to 'Google predstavio značajke novog Android 3.0 Honeycomb Tablet OS'.

  1. […] smartphone tržištu, a neki navode da bi Tablet poput Motorola Xoom, kojeg pokreće Google "Honeycomb" operativni sistem za Tablet-e, mogao da ugrozi neverovatno popularni […]

  2. […] Osim Android Market-a, Google je demonstrirao i rad svog novog operacijskog sustava namjenjenog Tablet-ima, Android 3.0 Honeycomb. […]

  3. […] Google predstavio značajke novog Android 3.0 Honeycomb Tablet OS … […]

  4. […] Google ove godine je objavila 3.0 verziju Android platforme, nazvanu Honeycomb, koja je dizajnirana posebno za pokretanje aplikacija i programa na zaslonu osjetljivom na dodir […]

Ostavi komentar