intel-onlinetrziste Nakon Intelovog službenog predstavljanja procesora Sandy Bridge, dosta se prašine diglo oko tehnologije Intel Insider, implementirane u sam hardver procesora. Kompanija Intel navodi da će ova tehnologija u budućnosti omogućiti korisnicima legalan streaming filmova 1080p kvalitete.

Mnogi smatraju kako je naprosto riječ o hardverski implementiranom DRM-u, koji bi korisnicima trebao da onemogući pregledavanje piratskog sadržaja u HD kvaliteti. Intel ističe da Insider nije DRM i navodi da je DRM u softveru a ne hardveru te ističe kako tehnologija neće utjecati na druge korisničke sadržaje, osim onih u navedenim uslugama.

Intel tehnologiju uspoređuje sa HDCP-om, samo što u ovom slučaju nije riječ o zaštiti sadržaja između računala i monitora već pružatelja usluga streaming-a i krajnjeg korisnika. Za mnoge je Intel Insider ipak još jedna vrsta DRM-a, ovog puta implementiranog u hardveru modernih procesora.

Još jedna novost jeste da su Intel i Bang&Olufsen na sajmu Consumer Electronics Show (CES 2011) najavili suradnju na području čipova. Bang&Olufsen navode kako će kroz suradnju sa kompanijom Intel dobiti pristup najnaprednijim tehnologijama koje će mu omogućiti da ostane na tehnološkom vrhu.

Intel već neko vrijeme neuspješno pokušava da sa svojim čipovima uđe na tržište potrošačke elektronike tako da je ova suradnja sasvim logična. Bang&Olufsen također navodi da će se čipovi iz Intel-a ugrađivati u napredne digitalne televizore, ali postoji mogućnost primjene i u uređajima poput kućnih multimedijalnih poslužitelja, telefona i kućne automatizacije.