web-design-onlinetrziste Što čini neki web sajt uspješnim? Mnogo toga, ali najbitniji elementi su prvi dojam, koji se rješava grafičkim dizajnom, te sama strategija sajta.

Sa kvalitetnim grafičkim dizajnom i strategijom ćete sigurno poboljšati svoje stranice.

Što se tiče grafičkog dizajna, ponekad je dovoljan samo trenutak i kratak pogled na stranicu i da odmah zaključite da je to ono pravo. Upravo taj dojam dobar web site bi trebao prvo da ostavi na posjetitelje. Iako na prvi pogled možda  izgleda nevažan, međutim, prvi dojam je često ključan jer toliko je mnogo sajtova da posjetitelji često odvajaju samo sekundu ili dvije na odluku da li će se ili ne zadržati na pojedinim stranicama. Iskustvo nas je naučilo da posjetitelji preferiraju čist izgled sa dojmljivim naslovom.

Cilj je napraviti stranice koje ostavljaju dobar i pouzdan dojam. Ukoliko posjetitelj ne zna za vašu tvrtku, dojam o pouzdanosti bi trebao steći barem na prvi pogled. Čist i sofisticiran dizajn je od velike pomoći, kao i kvalitetan sadržaj. 

Web stranice sa bezbroj linkova, gdje stalno nešto svjetluca i iskače živciraju veliku većinu posjetitelja. Dizajn treba nenametljivo da pokaže gdje treba kliknuti, ovisno o korisničkim željama. Dostupnost je jako bitna, to znali da korisnik sa maksimalno 4 klika treba da nađe sve na sajtu. Ako vam je potrebna veća dubina, koristite se radije filtriranjima. Držite se fokusa vašeg poslovanja, prodajete li računala, nemojte stavljati  bannere koji se odnose na nešto drugo,ustvari, ako nemate neki konkretan razlog zbog kojeg biste postavili bannere, nemojte ih ni koristiti.

Strategiju smo podijelili na samo dva pod kriterija. Kod kupnje nekog proizvoda ili usluge poželjno da vas web sajt vodi, od osnovnih informacija do samog čina kupnje. Ovisno o prirodi vašeg proizvoda ili usluge taj tijek može biti objašnjen na više stranica ili unutar samo jedne.

Nakon što ste privukli posjetitelja i nagovorili ga da kupi vaš proizvod, sljedeći logični korak jest kreiranje ponude. Ponuda bi trebala biti sastavljena od pažljivo odabranih riječi, te vrlo jasno definirana.

Prođite kroz ove kriterije, i ocijenite svoje stranice ocjenama od jedan do pet. Fokusirajte se na otklanjanje nedostataka, jer danas više nego ikada poslovanje ovisi o kvaliteti web stranice.