intel-paul-otellini Novi Intel 6 Series čipset, kodnog naziva Cougar Point, tek što je izašao a već zadaje ogromne glavobolje kompaniji. Naime, pokazalo se da novi Intel 6 ima hardverski „bug“ koji nije moguće riješiti softverskom zakrpom. Radi se o problemu sa SATA kontrolerom na čipsetu (koji povezuje uređaje kao što su HDD i DVD) i koji može dovesti do degradacije performansi na portovima tijekom vremena i smanjenjem brzine transfera podataka na I/O uređajima.

Sve isporuke čipseta proizvođačima matičnih ploča su obustavljene, a za nove isporuke se čeka implementacija hardverske „zakrpe“ na čipu. Također se planira i povlačenje već isporučenih čipseta s tržišta što će kompaniju Intel prema vlastitim procjenama stajati oko 1 milijarde dolara.

Čip je isporučen u stolnim računalima tek od 9. siječnja, a samo druga generacija Core i5 i Core i7 quad core baziranih sustava će biti pogođena. Oni su među najsnažnijim računala koja su trenutno na raspolaganju tržištu, te se koriste za pokretanje zahtijevnih aplikacija kao što su one za video renderiranje. Prijenosna računala koriste drugačiji čip, kodnog naziva Huron Bridge.

Valja imati na umu da je prošli mjesec postignut dogovor sa kompanijom Nvidia o isplati 1,5 milijardi dolara zbog povrede licence od strane Intela, tako da se troškovi Intela samo gomilaju.