app_store Apple je objavio kako je s App Store-a preuzeto 10 milijardi aplikacija. Servis za iOS uređaje (iPhone, iPad, iPod) svima dobro poznatog naziva App Store  objavljen je 10. srpnja 2008 godine i za manje od 3 godine zabilježio čak 10 milijardi preuzimanja.

Prilikom početka rada App Store je započeo sa svega 500 aplikacija. Danas ih je na servisu dostupno preko 300.000, od čega je preko 35.000 optimizirano za iPad. Za prvu milijardu skinutih aplikacija bilo je potrebno čekati devet mjeseci, a svega pet mjeseci kasnije broj skinutih aplikacija je udvostručen.

Što se tiče dobitnika nagrade od 10.000 dolara za posljednju preuzetu aplikaciju, Apple je istaknuo kako će uskoro biti objavljen.

Apple je povodom ovog događaja objavio i najpopularnije aplikacije od lasniranja App Storea. Što se tiče aplikacija koje se plaćaju tu su najpopularniji naslovi poput: Doodle Jump, Tap Tap Revenge 3, Pocket God, Andry Birds, Tap Tap Revenge 2.6 (iPhone), a na popisu besplatnih aplikacija tu su svakako najpopularniji Facebook, Pandora, Google Mobile App, Shazam, Movies by Flixter i ostali.