Novo istraživanja tvrtke comScore, lidera za metriku u digitalnom svijetu, sprovedeno na američkim potrošačima u pogledu njihovog odnosa prema email-u pokazuje da je popularnost mobilne elektroničke pošte u SAD-u u porastu dok istovremeno Internet usluge za upravljanje elektroničkom poštom kojima se pristupa putem Internet preglednika gube na popularnosti.

U studenom 2010 godine broj osoba koji šalje elektroničku poštu putem klijenta na mobilnim uređajima porastao je za 36% u odnosu na isti mjesec godinu dana ranije. Istovremeno, broj posjetitelja Internet stranicama koje pružaju uslugu upravljanja elektroničkom poštom pao je za 6%. Također se navodi kako su posjetitelji stranica za elektroničku poštu proveli na njima 9% manje vremena, dok je ukupni broj otvorenih stranica pao za 15%.

image

Kod mobilne elektroničke pošte comScore je brojao sve one koji koriste namjenski klijent za upravljanje elektroničkom poštom na mobilnim uređajima kao i one koji samo sinkroniziraju elektroničku poštu na svoje uređaje sa računa poput Google Gmail, Yahoo Mail i ostali. U mobilne korisnike također se ubrajaju i oni koji pristupaju svojim Web uslugama za upravljanje elektroničkom poštom putem mobilnih uređaja, dok se u korisnike Internet elektroničke pošte ubrajaju samo korisnici koji joj pristupaju putem preglednika na standardnim računalima.

Usprkos sve većoj popularnosti mobilnog pristupa elektroničkoj pošti, u studenom je putem računala 153 milijuna korisnika u SAD-u provjerilo svoje račune na Internet-u dok je putem mobilnih uređaja elektroničkoj pošti pristupilo 70,1 milijuna korisnika.

Dnevno korištenje email-a pokazuje još veći porast od 40 posto što znači da se 43,5 milijuna korisnika okrenulo svojim mobilnim uređajima na gotovo dnevnoj bazi, kako bi zadovoljili svoju potrebu za e-mail komunikacijom.

comscore-onlinetrziste