yuri-milner Europska tvrtka Spotify koja se bavi streamingom glazbe je u procesu zatvaranja vrlo velike runde financiranja. Investicijska tvrtka DST, koja ima velike investicije u Facebook, Groupon i Zynga, predvodi ovaj posao, koji procijenjuje Spotify na vrijednost oko 1 milijarde dolara.

Spotify ima dokazani model prihoda koji će vremenom biti sve bolji i bolji. Ono što je sada tvrtki potrebno jeste novac koji bi bio utrošen na ekspaniziju na prostor SAD-a. Ovo financiranje im je potrebno kako bi privukli izdavačke kuće sa velikim plaćanjem unaprijed.

Za osnivača investicijske tvrtke DST, Yuri Milner-a, ovaj posao ima smisla. DST želi ulagati u tvrtke koje su već velike i već sada imaju veliki posao, ali također mogu biti još veće nego što su sada. Spotify se u taj model u potpunosti uklapa.

Prema navodima izvora upoznatim sa ovim poslom, radi se o više od 100 milijuna dolara investicija. Tvrtka Spotify je do sada podigla 82.300.000 Eura.

DST poznat kao investicijska tvrtka koja vrši velike provjere i pravi detaljne procjene prije nego se odluči za ulaganje u neko online poslovanje. Njihove procijene su se do sada pokazale kao tačne a kao primjer za to su njihova velika ulaganja u Facebook, Zynga i Groupon koja se već sada pokazuju kao sjajna ulaganja.