zynga Koncem prošlog tjedna, izvještaji mnogih medija su navodili nekoliko različitih kompanija (uključujući Facebook i Google) koji su iskazali svoj interes za stjecanje Twitter-a u vrijednosti između 8 i 10 milijardi dolara. Sada, iako još ništa nije sigurno, svježe glasine ukazuju na to da bi investitori mogli dodijeliti sličnu vrijednost gaming kompaniji Zynga.

Wall Street Journal jutros je izvjestio da kompanija Zynga Inc, gigant na tržištu društvenih igara, vodi razgovore sa potencijalnim investitorima o podizanju oko 250 milijuna dolara investicija. Ovi razgovori bi mogli da dovedu do posla koji bi mogao vrijednovati kompaniju staru samo tri godine, na između 7 i 9 milijardi dolara, navode izvori dobro upoznati sa ovim razgovorima.

To će biti zapanjujući uspjeh za kompaniju Zynga koja stoji iza megapopularnih igrica na društvenoj mreži facebook, poput FarmVille,CityVille i ostalih. Usporedbe radi, potrebno je naglasiti tržišne vrijednosti kompanija AOL, IAC Interactive i Yahoo, kako bi se imao bolji uvid u ovo fantastično postignuče. Tržišna vrijednost ovih kompanija je 2,3 milijarde dolara, 3,2 milijarde dolara i 22,0 milijarde dolarara.

Također, nije tajna da postoji mnogo kritičara dizajna Zynga igara, kao i mnoštvo prigovora o ovisnosti kompanije o Facebook, što je još jedna potencijalna slabost.

Zynga ima ukupno 275 milijuna aktivnih korisnika mjesečno preko svih svojih naslova, od kojih je kompanija Zynga generirala oko 400 milijuna dolara dobiti u prošloj godini.