pandora Pandora je popunila obrazac za registraciju S-1, i predala ga Securities and Exchange Commission, i na taj način servis za preporuku muzike izvela na put ka inicijalnoj javnoj ponudi.

Glasine o IPO su intenzivirane u proteklih mesec dana, sa pričom da se kompanija nada da bi mogla da podigne 100 miliona dolara. Pandora nije otkrila visinu svoje ponude u svom podnošenju, ali je otkrila svoje finansijske detalje.

Za pevih devet meseci 2010 godine, kompanija Pandora je podnela izveštaj o prihodu od 90 miliona dolara, a najveći deo njih (77,8 miliona dolara) dolazi od oglašavanja a ostatak od pretplate.

Pandora trenutno ima više od 80 miliona registrovanih korisnika, a prosečan slušaoc koristi uslugu više od 10 sati mesečno. Većina ovih aktivnosti sada se odvija putem mobilnih uređaja, a kompanija je takođe izjavila da je "broj sati koji slušaoci provode koristeći uslugu na mobilnim uređajima prevazišao broj sati koji slušaoci troše na korištenje usluge na tradicionalnim računarima i očekujemo da će se ovaj trend nastaviti i verovatno ćak i ubrzati."

Nedavno je kompanija radila na ugradnji svoje usluge i na ostala mesta, uključujući automobile i TV uređaje sa Internet konekcijom.

Ovo podnošenje dolazi nakon što je Demand Media uspešno završila svoju 150 miliona dolara vrednu IPO, prošlog meseca. Očekuje se da će na berzu uskoro da izađu i LinkedIn, Kayak i Skype.