f8d8529d-e2b8-448c-87ee-78237e55ebb3-small Korisnici mobitela koje pokreće Google Android operacijski sustav su dobili više načina za pregledavanje i kupovinu aplikacije za igranje igara, čitanje vijesti i ostalog. Google je objavio Android Market putem kojeg možete pregledavati i tražiti aplikacije direktno na web pregledniku a također i instalirati direkto na svoj Tablet ili smartphine uređaj.

Do sada Android Marketu ste mogli pristupiti samo putem mobilnih uređaja. Web Android Market ima više od 100 tisuća aplikacija, igara i widget-a koje možete slati direktno na vaše Android uređaje u samo nekoliko klikova. Kao i Android Market aplikacija, Web Store vam omogućava da pregledate aplikacije po kategorijama ili po popularnosti. Novost je mogućnost dijeljenja aplikacija putem Twitter-a, možete čitati i pisati komentare na pojedine aplikacije direktno na Web-u ili sa mobilnog uređaja.

Chris Yerga, direktor inženjeringa za Android Cloud usluge također navodi da će Google početi da daje potporu i za kupovinu unutar aplikacija, što znači da Android programeri mogu omogućiti korisnicima da kupuju virtualna dobra kao što su dodatne razine ili značajke unutar same igre. To je značajka koju Apple iPhone već ima.

Osim Android Market-a, Google je demonstrirao i rad svog novog operacijskog sustava namjenjenog Tablet-ima, Android 3.0 Honeycomb.