touchpad-hp-1 Kompanija Hewlett-Packard je predstavila svoj novi, 9,7 inčni uređaj pod nazivom TouchPad za koji se predviđa da će da igra značajnu ulogu na sve brže rastućem tržištu Tablet-a.

Novi HP TouchPad će raditi na novom operacijskom sustavu, webOS 3.0. Samim izgledom i dimenzijama TouchPad je vrlo sličan sa Apple iPad, sa svojih 13,7 mm debljine, oko 740g težine i sa rezolucijom zaslona 1024×768.

Ovaj tablet isporučivat će se sa Beats audio engineom, Touchstone značajkom koja omogućuje prebacivanje stranica, dokumenta, glazbe i poziva sa telefona na Tablet i obrnuto, i to na način da samo spojite uređaje jedan na drugim. HP i u ovom slučaju ostaje vjeran Qualcommu, tako da će TouchPad pokretati dvojezgreni Snapdragon APQ8060 takta 1,2 GHz, imati će integrirani žiroskop, akcelerometar, kompas i memoriju od 16 ili 32 GB. Sa prednje strane nalazi se kamera od 1,3 megapiksela sa podrškom za video pozive, WiFi, Bluetooth i A-GPS koji dolazi samo sa 3G inačicom.

Što se tiče aplikacija, HP trenutno ima preko 1000 aplikacija za preuzimanje,  a kompanija radi na uvođenju novih značajki sa kojima bi programeri izrađivali kvalitetnije aplikacije.

Iako je HP TouchPad sa svojim webOS zaista zanimljiv Tablet, kompanija će morati izboriti svoje mjesto na tržištu boreći se sa Apple-om Google-om. Početak prodaje očekuje se tijekom ljeta, a cijene još nisu poznate.

TouchPad