thedaily_carousel-thumb-230x306-33865 News Corp. i njen vlasnik Rupert Murdoch, koji stoje iza The Wall Street Journal, The New York Post i Fox News upravo su završili prezentaciju novog digitalnog magazina “The Daily”.  Ovo je veoma ambiciozn pokušaj jedne klasične medijske firme koja spaja model pretplate i oglašavanja tiskane publikacije sa multimedijom i interaktivnošću weba.

Prije same prezentacije, neke informacije su procurile na web u kojim ase navodi da će The Daily biti dostupan putem iPad aplikacije, dok će korisnici morati platiti svaki broj kako bi ga preuzeli na svoj iPad na dnevnoj bazi. Tjedna pretplata iznosit će 99 centi a godišnja 39.99 dolara. The Daily će sadržavat preko 100 stranica originalnih novosti svaki dan. U člancima će sadržavati video, fotografije od 360 stupnjeva, interaktivni charts, infografije, lokalno vrijeme i sve ostalo.

Na početku prezentacije, Rupert Murdoch se zahvalio Steve Jobs-u i kompaniji Apple općenito kao važnog sudionika u razvoju ovog magazina. Rupert Murdoch ističe kako su se vremena novinarstva promjenila, te kako magazin koristit mogućnosti koje su nezamislive u tiskanom izdanju novina.

“The Daily” članci će se moći dijeliti putem društevenih mreža, kao što su Facebook i Twitter, i slati putem email-a. Magazin sadrži tzv. hotspot pomoću kojeg možete pročitati kratak opis. Dio o sportu osim što sadrži rezultate i datume utakmica ima integriran i Twitter feed u kojem se prikazuju tweet-ovi svih igrača koji posjeduju isti.

News Corp. planira da “The Daily” bude dostupan i na ostalim Tablet uređajima a pocebice na onim koje pokreće Google Android. "Mi ćemo biti na svim većim Tablet uređajima", poručuje Murdoch, ali i dodaje da ova godina pripada samo Apple iPad-u.