fb-twitter-stats Novi izveštaj analitičke kompanije eMarketer navodi da većina odraslih Amerikanaca koji imaju pristup Internetu koriste Facebook najmanje jednom mesečno, a 42,3% ukupnog američkog stanovništva koristi sajt na mesečnom nivou. Sa druge strane, Twitter koristi "skromnih" 7% američke populacije, iako se očekuje da će taj procenat do kraja godine da poraste na 11%. Od tog broja registrovanih korisnika, samo 21% je aktivno, a za 90 posto svih tweetova zaslužno je svega 22,5 posto korisnika.

Krajem prošle godine, osnivač i direktor Facebook-a, Mark Zuckerberg je objavio da Facebook dnevno posjećuje oko 250 miliona korisnika od ukupnih 500 miliona korisnika. Facebook-ovi proizvodi, fotografije, Places, grupe i poruke, su karakteristike koje ljudi najčešće koriste. Ne treba zaboraviti ni da ogroman broj korisnika dolazi na Facebook kako bi igrali igrice a posebno Zynga naslove poput FarmVille.

eMarketer predviđa da će Facebook ove godine mesečno koristiti 132,5 miliona američkih korisnika Interneta, ali i da će u narednim godinama broj članova ove društvene mreže i dalje rasti. Do 2013 godine bi Facebook trebalo da koristi 62 posto korisnika Interneta u Americi, a Twitter 14 procenata.

Inače, podaci o broju korisnika Twittera niži su od predviđanja ove kompanije iz aprila prošle godine. Twitter je, prema navodima u zvaničnom saopštenju, nastavio da raste, ali umerenije nego što se to očekivalo.